Kategorier
Blog

Mera Kunnande, mindre Kiky!

Man vill bättra på Finlands konkurrenskraft internationellt. Vad tror du fungerar bättre, kunnande eller kiky? Vore det bättre att satsa på utbildning och kunnande, eller borde man tvinga arbetarna att göra längre dagar utan tilläggsersättning?

Vi har fått nog av kiky-eländet, man kommer inte långt med diktat och tvång. Kiky sades vara Finlands räddare genom förbättrade konkurrensförhållanden. Nu visar undersökningarna ändå något helt annat. Många kommuner har meddelat att deras ekonomiska ställning har försvagats på grund av kikyn. Arbetarna är desto mer utmattade och deras arbetsmotivation har sjunkit märkbart, vilket I sin tur har lett till en försämrad produktivitet I många företag.

Nu är det dags att göra förändring, glöm kiky. Vi skall satsa på kunnandet och utbildningen, så att vi kan tävla med vår innovativitet. Vi bör förnya arbetsmarknaden genom avtal, inte konflikt. På såvis kan vi höja motivationen, vilket leder till att produktiviteten I företagen börjar stiga. När man tillsammans åstadkommer något gott, bör även frukten av samarbetet delas rättvist, så kan alla vara nöjda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *